Com serà l’àmbit de Can Coll?
Procés participatiu associat a la Modificació puntual del PGO a l'àmbit de Can Coll
Els territoris que habitem, i la vida urbana que s'hi desenvolupa, són tan canviants com la societat mateixa. Per aquest motiu, les ciutats i els pobles es governen de manera constant i cal prendre decisions contínuament. En aquesta presa de decisions identifiquem principalment tres agents que intervenen: l'administració, els tècnics i la ciutadania.
Per tal de fer efectiva aquesta implicació ciutadana, se celebra el procés participatiu per decidir el futur de l'àmbit de Can Coll, vinculat a la modificació puntual que s'està redactant per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquest document urbanístic es troba just en fase d'avanç i se centra en un àmbit que ha anat variant la seva situació des que el 1995 el Pla General d'Ordenació (PGO) el va qualificar parcialment com a sòl urbanitzable no delimitat. Actualment, i després de passar per nombroses etapes, s'aborda una modificació puntual que té l'objectiu de regularitzar l'ordenació dels sòls a l'àmbit de Can Coll i adequar el planejament vigent a la realitat física i jurídica del sòl, minimitzant l'impacte ambiental i les molèsties als veïns i veïnes del poble.
Objectius específics de la MPGO
- Integrar i reconèixer elements existents, entre els quals hi ha la Guarderia, l'Escola de primària i secundària St. Martí, la Masia Can Coll, els pisos de protecció oficial, o els carrers i serveis
- Reconéixer els drets urbanístics dels propietaris dels terrenys del sector, que ja han realitzat les cessions de terreny per als carrers i els edificis públics existents. En cas contrari, l'Ajuntament hauria d'assumir el cost de les indemnitzacions corresponents.
- Incorporar el conjunt de la ciutadania de Torrelles de Llobregat a la redacció del document urbanístic, a fi d'adequar el desenvolupament del sector a les seves necessitats i avaluar conjuntament les premisses següents:
- Protecció del bosc consolidat
- Protecció del curs del torrent i el seu hàbitat.
- Evitar construir en terrenys de més pendent.
- Millorar la connexió viària amb Can Guey i Torrelletes.
- Integració paisatgística: situació dels edificis, alçades dels edificis, volums dels edificis.
- Pacificar el trànsit al sector.
Objectius del procés participatiu
- Facilitar la divulgació i la comprensió del document d'avenç de la MPGO
- Aconseguir un pla de més qualitat: Recollir diferents perspectives i propostes per al desenvolupament de l'àmbit de Can Coll.
- Teixir noves relacions i millorar la governança amb els agents afectats del territori, per facilitar-ne la gestió i el seguiment durant el mateix procés participatiu, així com també en les etapes següents de la tramitació urbanística.
Qui hi pot participar
Totes les persones i/o entitats interessades a definir els criteris del nou model territorial per a l'àmbit de Can Coll
Com participar
El procés participatiu es desenvolupa entre els mesos de novembre del 2021 i gener del 2022.
Qui ho desitgi, podrà participar del procés tant de forma presencial, a través dels tallers o visitant l'exposició situada a l'Ateneu Torrellenc, o de manera virtual, mitjançant aquesta plataforma registrant-se prèviament.
Impacte del procés participatiu al Pla
Els resultats i les propostes recollides durant el procés participatiu no tenen caràcter vinculant però seran valorats abans de la redacció del document de l'aprovació inicial, incorporant aquelles propostes que es valorin positivament. A la finalització del procés participatiu, es farà un retorn a la ciutadania explicant quines aportacions han estat incorporades i quines s'han desestimat, juntament amb una explicació sobre els motius de la seva inclusió o exclusió.
Compartir: